Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Hovězí veverka v uhlících s jarní cibulkou podle Marka Pavaly

hovezi-veveka-v-uhlicich-400

Počet porcí: 2
Obtížnost:
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • 400 g hovězí veverky
  • 6 jarních cibulek
  • 3 snítky rozmarýnu
  • 3 snítky tymiánu
  • mořská sůl
  • černý mletý pepř
  • extra panenský olivový olej

Pracovní postup:

1. Rozděláme oheň a počkáme, dokud nedosáhneme žhavých uhlíků.

2. Maso mezitím odblaníme a překrájíme na větší delší steaky, které osolíme, důkladně promasírujeme olivovým olejem a přidáme nasekané bylinky.

3. Rozfoukáme žár v uhlících a maso položíme přímo do nich. Opékáme ze všech stran, dokud se nevytvoří hezká zlatohnědá až křupavá kůrka. Maso musí zůstat měkké!

4. Opečené steaky buď stáhneme mimo teplo, nebo je necháme dojít u ohniště na teplém kameni – větší kus tak získá krásně uzenou příchuť. Před podáváním necháme maso ještě chvíli odpočinout.

5. Mezitím dáme do uhlíků (nebo na rošt) litinovou pánev s olivovým olejem a postupně ji rozpálíme.

6. Do oleje dáme opékat celé cibulky – jakmile jsou z jedné strany zlaté, otočíme je.

7. Maso rychle nakrájíme na tenčí plátky (cca 1 cm) a dáme je prohřát na cibulku – stačí necelá minuta. Celý obsah pánve přesuneme na talíř, polijeme olejem, pořádně opepříme a případně přidáme sůl Maldon.

8. Podáváme hned a jíme nejlépe rukama. Klidně na zemi, na trávě.



Archiv receptů

Epikure

Maso a drůbež