Postup:
1. Očištěný flank steak lehce pokapeme olejem a připravené maso zprudka opečeme na pánvi.
2. Ke steaku na pánev přidáme jednu lžíci másla, čerstvě mletý pepř a mořskou sůl, a steak tak během pečení ochutíme.
3. Hotový steak nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a podáváme společně s míchaným salátem a limetkou.
Náš tip: Maso doporučujeme naplátkovat maximálně na cca 5 mm plátky, aby se dobře krájelo. Před podáváním ho můžeme také nechat chvíli odpočinout v troubě (cca 5 minut při 58°C).
Míchaný salát:
1. Listy salátu omyjeme a případně natrháme. Tvrdou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Mrkev a ředkev zasypeme trochou solí a cukrem a necháme odstat do polozměknutí.
2. Všechny ingredience, tj. listy řepy, srdíčka ledového salátu, červenou cibuli, mrkev, ředkev, okurku a jarní cibulku promícháme s olivovým olejem.
3. Nakonec salát osolíme mořskou solí, zakápneme čerstvou limetkou a můžeme podávat.