Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Pljeskavica

pljeskavica-400

Počet porcí: 10
Obtížnost:
Čas přípravy: 35 minut

Ingredience:

  Maso:
  • 750 g maso mleté vepřové
  • 750 g maso mleté vepřové
  • 750 g maso mleté jehněčí
  • 20 g sůl mořská
  • 0,5 g pepř černý, celý
  • 150 g cibulka lahůdková
  • 4 g paprika sladká, mletá
  • 1 g pepř kayenský

Doplňky:

  • 100 g ajvar
  • 150 g pikantní sýrový salát

  • 100 g zakysaná smetana

Pracovní postup:

Příprava masa (cca 30 minut):

1) Mletá masa vymícháme společně s kořením a nadrobno nakrájenou cibulkou v celistvou hmotu.

2) Poté ji rozvážíme na porce o hmotnosti 200 g a vytvarujeme dokulata (okraje musí být hladké, zarovnané).

3) Grilujeme je na dobře nahřátém grilu – nejčastěji do stupně propečenosti medium.

Servírování:

1) Na talíř přeložíme grilované maso společně s doplňky – ajvar, ochucená zakysaná smetana, pikantní sýrový salát, zelenina.



Archiv receptů

Epikure

Maso a drůbež