Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Špízy z čevabčiči na asijský způsob s nudlovým salátem a limetkou

cevabcici-na-asijsky-zpusob-400

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆
Čas přípravy: 40 minut

Ingredience:

 
  • 1 200 g Čevabčiči polotovar
  • 50 ks Špejle 15cm
  • 400 g Omáčka sweet chilli

  • 300 g Nudle skleněné rýžové
  • 30 g Omáčka rybí
  • 30 g Omáčka sojová
  • 300 g Lahůdková cibulka
  • 20 g Máta čerstvá
  • 30 g Koriandr čerstvý
  • 30 g Cibule červená
  • 10 g Sezamový olej
  • 400 g Limetka

Postup:

Příprava nudlí (cca 15 minut):

1. Nudle vložíme do teplé vody a necháme máčet cca 15 minut ( do změknutí). 

2. Poté je odcedíme přes cedník, vložíme do mísy a ochutíme sojovou omáčkou a rybí omáčkou a sezamovým olejem. 

3. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na tenké výseče. 

4. Lahůdkovou cibuli očistíme, spodní část odřízneme (cca 7 cm) a ogrilujeme společně s čevabčiči. Zbylou část nakrájíme podélně na velmi tenké nudličky a přidáme k nudlím.

Příprava masa (cca 20 minut):

1. Špejle namočíme do vody, aby se nám při grilování nepálily a aby se maso po tepelné úpravě dobře stáhlo na talíř. Poté čevabčiči podélně napíchneme na špejli.

2. Maso grilujeme na nahřátém grilu při 180°C z obou stran cca 2 - 2,5 minuty.

Příprava doplňků (cca 3 minuty):

1. Do mističky nalijeme omáčku sweet chilli. 

2. Omytou limetku překrájíme na výseče a odkrojíme středy.

Servírování:

Na speciální talíř přeložíme ochucený salát, mističku s omáčkou a naaranžujeme ogrilované špízy. Pokrm doplníme limetkou.



Archiv receptů

Epikure

Maso a drůbež