Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Telecí pavouček s koprovou omáčkou

teleci_pavoucek-400

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★
Čas přípravy: 120 minut

Ingredience:

 
  • 800 g telecího pavoučka
  • 300 g kořenové zeleniny
  • 100 g cibule
  • 100 g másla
  • 150 ml smetany
  • 30 g kopru
  • 80 g sušených hříbků
  • 80 g kysaných okurek
  • 20 g cukru
  • 1 dcl oleje
  • sůl
  • pepř

Pracovní postup:

1) Telecí maso osolíme a opepříme, poté zprudka opečeme na oleji.

2) Maso vyjmeme a zarestujeme kořenovou zeleninou s cibulí.

3) Přidáme cukr a zalijeme vodou. Poté vrátíme maso do pekáče, přisypeme sušené hříbky a pod pokličkou dusíme  doměkka.

4) Nakonec přidáme okurky, nasekaný kopr a zjemníme smetanou.

5) Podáváme s domácím karlovarským knedlíkem.



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež