Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Grilované jehněčí kotletky s tzatziky

grilovane_jehneci_kotletky-400

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • 800 g jehněčí hřebínek
  • 1 citron
  • 4 stroužky česneku
  • 40 ml olivový olej
  • oregano (sušené nebo čerstvé)
  • sůl

Tzatziki:

 
  • 1 salátová okurka
  • 500 ml řecký jogurt  (10 % tuku)
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • olivy Kalamata na zdobení
  • sůl, pepř,
  • citronová šťáva

Postup:

1) Jehněčí hřebínek nakrájejte na jednotlivé kotlety. Dejte do mísy. Přidejte oregano, drcený nasekaný česnek a olivový olej. Promíchejte, zakryjte a nechte alespoň 30 minut marinovat v chladu.

2)  Okurku nastrouhejte nebo nakrájejte na tenké nudličky. Dejte do cedníku, osolte a nechte vykapat. V míse promíchejte jogurt, okurku, rozdrcený a najemno nasekaný česnek. Výrazně dochuťte citronovou šťávou, solí a špetkou pepře. Servírujte s řeckými olivami.

3)  Z připravených kotletek odstraňte přebytečnou marinádu. Grilujte na přímém žáru na rozehřáté mřížce – z každé strany asi 3 minuty. Grilované kotletky nechte chvíli odpočinout. Osolte, zakápněte citronovou šťávou a ihned podávejte.



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina