Postup:
1) Jehněčí hřbet ochutíme solí a pepřem, zavakuujeme s olivovým olejem, česnekem a rozmarýnem a vaříme ve vakuu při 51 °C celkem 45 minut.
2) Následně maso opečeme v pánvi na olivovém oleji, přidáme stroužek česneku, rozmarýn, trochu másla a maso přeléváme šťávou.
3) Po upečení necháme odpočinout na teplém místě.
4) Jehněčí plec ochutíme solí a pepřem, opečeme na olivovém oleji a vyjmeme z výpeku.
5) Přisypeme nakrájenou šalotku a česnek a necháme zesklovatět.
6) Přidáme protlak, loupaná rajčata a opečené maso, zakryjeme poklicí a dusíme pozvolna v troubě doměkka. Měkké maso vyjmeme, zatížíme dvěma pečicími plechy a necháme vychladnout.
7) Šťávu scedíme, smícháme s jehněčím jusem a dochutíme citronovou šťávou.
8) Vychladlé maso nakrájíme na porce a před podáváním ohřejeme v připravené omáčce.
9)Jazyk uvaříme v dobře osolené vodě se zeleninou a kořením doměkka. Necháme ve vývaru vychladnout a nakrájíme na kostky. Před podáváním maso ohřejeme v připravené omáčce z jehněčí plece.
10) Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky, vyskládáme do pekáče a každou vrstvu potřeme rozpuštěným máslem.
11) Ochutíme solí a pečeme na 180 °C zhruba 30–40 minut. Následně je zatížíme, aby se terina mírně stlačila, a necháme vychladnout.
12) Nakrájíme na porce a před podáváním opečeme na pánvi s přidáním másla.
13) Šalotku a česnek oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a necháme pozvolna zesklovatět na másle.
14) Fazolky oloupeme a oblanšírujeme ve vroucí osolené vodě. Před podáváním fazolky ohřejeme v česneko-šalotkovém konfi tu a ochutíme solí.
15) Marmeládu s agarem přivedeme k varu a provaříme. Nalijeme do vhodné nádoby a necháme v lednici zatuhnout. Následně rozmixujeme s citronovou šťávou.