Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Jehněčí kapustové rolky

jehneci_kapustove_rolky-400

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★
Čas přípravy: 75 minut

Ingredience:

 
  • 600 g mletého jehněčího masa
  • sádlo nebo ghí
  • 1 menší červená cibule
  • 1 kapusta
  • 3 stroužky česneku
  • 1 a ½ čajové lžičky římského kmínu
  • ½ čajové lžičky cejlonské skořice
  • ½ čajové lžičky sušeného oregana
  • 80 g sýru feta
  • 1 vejce
  • nerafinovaná mořská sůl
  • pepř Omáčka
  • 400 g rajčatového pyré
  • 2 bobkové listy
  • 3 stroužky česneku
  • nerafinovaná mořská sůl, pepř
  • ½ hrnku masového vývaru
  • Podávání - sýr feta nakrájený na kostičky, nasekaný koriandr (lze nahradit petrželkou)
 

Postup:

1. Ve větší pánvi rozehřejeme tuk, přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek a necháme 3 minuty restovat.

2. Do středně velké mísy vložíme mleté maso a promícháme s orestovanou cibulí a česnekem.

3. Poté okořeníme římským kmínem, skořicí a oreganem, osolíme, opepříme a opět promícháme.

4. Na závěr přidáme vejce a nasekaný sýr feta a rukama propracujeme, aby se směs rovnoměrně promísila.

5. Hotovou masovou směs vložíme do chladničky.

6. Kapustu očistíme a odřízneme vnější listy a košťál. Následně oddělíme 10 větších listů a opláchneme je pod tekoucí vodou.

7. Do velkého hrnce vlijeme fi ltrovanou vodu a přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme část listů a necháme je 3 minuty změknout. Poté listy vyjmeme, opláchneme ledovou vodou a necháme okapat.

8. Stejný proces opakujeme se zbývajícími listy. U každého listu kapusty poté odřízneme spodní část s dřevnatým stonkem.

9. Z masové směsi vytvoříme 10 stejně velkých šišek.

10. Do středu spodní části listu položíme šišku z masové směsi, okraje listu přehneme přes maso a váleček zavineme.

11. Stejný postup opakujeme se zbytkem rolek a vyskládáme je do větší nádoby na pečení.

12. V menší pánvi promícháme rajčatové pyré, nasekaný česnek, bobkové listy, sůl a pepř a necháme asi 5 minut prohřát.

13. Hotové pyré rozprostřeme rovnoměrně na kapustové rolky a vše zalijeme masovým vývarem.

14. Přikryté rolky vložíme do trouby předehřáté na 185 °C a pečeme 55–60 minut.

15. Podáváme se zeleninovým pyré posypané nasekanou fetou a koriandrem.



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina