Postup:
1. Ve větší pánvi rozehřejeme tuk, přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek a necháme 3 minuty restovat.
2. Do středně velké mísy vložíme mleté maso a promícháme s orestovanou cibulí a česnekem.
3. Poté okořeníme římským kmínem, skořicí a oreganem, osolíme, opepříme a opět promícháme.
4. Na závěr přidáme vejce a nasekaný sýr feta a rukama propracujeme, aby se směs rovnoměrně promísila.
5. Hotovou masovou směs vložíme do chladničky.
6. Kapustu očistíme a odřízneme vnější listy a košťál. Následně oddělíme 10 větších listů a opláchneme je pod tekoucí vodou.
7. Do velkého hrnce vlijeme fi ltrovanou vodu a přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme část listů a necháme je 3 minuty změknout. Poté listy vyjmeme, opláchneme ledovou vodou a necháme okapat.
8. Stejný proces opakujeme se zbývajícími listy. U každého listu kapusty poté odřízneme spodní část s dřevnatým stonkem.
9. Z masové směsi vytvoříme 10 stejně velkých šišek.
10. Do středu spodní části listu položíme šišku z masové směsi, okraje listu přehneme přes maso a váleček zavineme.
11. Stejný postup opakujeme se zbytkem rolek a vyskládáme je do větší nádoby na pečení.
12. V menší pánvi promícháme rajčatové pyré, nasekaný česnek, bobkové listy, sůl a pepř a necháme asi 5 minut prohřát.
13. Hotové pyré rozprostřeme rovnoměrně na kapustové rolky a vše zalijeme masovým vývarem.
14. Přikryté rolky vložíme do trouby předehřáté na 185 °C a pečeme 55–60 minut.
15. Podáváme se zeleninovým pyré posypané nasekanou fetou a koriandrem.