Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Jehněčí kotletky s máslovými ředkvičkami

jehneci_kotletky_s_maslovymi_redkvickami-400

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

 
  • 800 g jehněčího hřebínku
     (cca 8 kotlet)
  • 400 g ředkviček
  • 2 lžíce másla
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 snítky rozmarýnu
  • 4 stroužky česneku
  • 4 hrsti zelených listů
    (špenát, rukola, polníček)
  •  sůl, pepř

Postup:

1) Jehněčí maso očistěte, osušte a ze všech stran důkladně osolte. Rozmarýn a oloupaný česnek nasekejte
a promíchejte s olivovým olejem. Vzniklou marinádou potřete jehněčí hřebínek a nechte v chladu odležet.

2) Po odležení maso zbavte přebytečné marinády a nechte ze všech stran zatáhnout v rozpálené pánvi - z každé
strany asi 2 minuty. Přeneste na plech a dejte dopéct v troubě rozehřáté na 160 °C. Maso propečte na vnitřní
teplotu okolo 60–62 0C, vyndejte z trouby a nechte odpočinout.

3) Ředkvičky zbavte nati, ponechte jen malou část stonku a rozkrojte na polovinu. V rendlíku rozehřejte dvě
lžíce vody. Přidejte máslo a rozmíchejte metličkou na emulzi. Vložte ředkvičky, osolte a nechte jen mírně
prohřát. Podávejte s nakrájenými kotletkami a zelenými listy.



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina