Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Jehněčí ragú se zeleninou a zakysanou smetanou

Jehněčí ragú se zeleninou a zakysanou smetanou

Počet porcí:2
Obtížnost: ★★☆☆
Čas přípravy: 2 hodiny

Ingredience:

 
  • 400 g jehněčího masa
  • 1 mrkev
  • 1 řapíkatý celer
  • 3 šalotky
  • Sůl, bílý pepř
  • Muškátový oříšek
  • Máslo
  • Bílé víno
  • Listová petrželka
  • 1 žloutek
  • 2 polévkové lžíce zakysané smetany

Postup:

1. Na másle necháme zesklovatět nakrájenou šalotku, přidáme na kostky nakrájenou mrkev a řapíkatý celer.

2. Zastříkneme vínem a necháme skoro všechnu tekutinu odpařit. Vložíme osolené a bílým pepřem okořeněné maso nakrájené na cca 2cm kousky.

3. Zalijeme vývarem jen do ¾ výšky masa, přihodíme zelenou petrželku (stačí stonky), přiklopíme pokličkou a pomalu dusíme doměkka. Poté zmírníme plamen a dohotovíme omáčku.

4. Zalijeme vývarem jen do ¾ výšky masa, přihodíme zelenou petrželku (stačí stonky), přiklopíme pokličkou a pomalu dusíme doměkka. Poté zmírníme plamen a dohotovíme omáčku.


Tipy ze sortimentu

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež