Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Kefta kebab s avokádovým pyré

kefta_kebab-400

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★
Čas přípravy: 150 minut

Ingredience:

Kebab:
 
  • 500 g mletého jehněčího masa (lze použít i hovězí nebo mix obou)
  • 1 střední červená cibule nasekaná najemno
  • 1 rozdrcený stroužek česneku
  • 2 čajové lžičky mleté papriky
  • 2 čajové lžičky mletého římského kmínu
  • 1 čajová lžička skořice
  • ½ čajové lžičky kajenského pepře
  • /3 čajové lžičky mletého pepře
  • ½–1 čajová lžička himálajské soli
  • 3 polévkové lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • 2 polévkové lžíce nasekané hladkolisté petržele
  • 1 polévková lžíce nasekané čerstvé máty
 
Pyré:
 
  • 3 zralá avokáda
  • 2 polévkové lžíce najemno nasekané červené cibule
  • 2 polévkové lžíce citronové šťávy
  • 1 rozdrcený stroužek česneku
  • 2 polévkové lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • 2 polévkové lžíce avokádového nebo olivového oleje
  • himálajská sůl
  • pepř

Postup:

1. Všechny ingredience na kebab vložíme do větší mísy a pomocí rukou důkladně prohněteme, aby se rovnoměrně rozprostřely.

2. Hotovou směs poté necháme alespoň dvě hodiny odležet v chladničce.

3. Následně z ní tvarujeme menší válečky, které napíchneme na špejli nebo na jehlu.

4. Opečeme je na grilu, popř. orestujeme na pánvi. Doba grilování se liší podle tloušťky válečků.

5. Válečky je potřeba pravidelně kontrolovat a otáčet, aby se opekly ze všech stran.

6. Zároveň je na grilu nenechte příliš dlouho, aby se nevysušily.

7. Všechny ingredience na pyré vložíme do vyšší nádoby a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme dohladka.

8. Hotové pyré ochutnáme, popř. dosolíme, dopepříme nebo přidáme citron a znovu promixujeme.

9. Podáváme ihned společně s grilovanými kebaby

 



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina