Postup:
1. Troubu předehřeji na 180 °C.
2. V misce připravím marinádu a smíchám olivový olej, ocet, protlačené stroužky česneku, sůl, pepř a kmín.
3. Zelí rozpůlím a každou půlku ještě nakrájím na pět kusů a pokladu na široký plech vyložený pečicím papírem. Poliji marinádou, zelí v ní ještě obalím, peču 15 minut zakryté a poté pět minut na 200 °C odkryté.
4. Kosti jehněčích hřbetů očistím malým nožíkem. Hřbety obalím ze všech stran ve směsi mleté papriky, soli a pepře a nechám stát 15 minut při pokojové teplotě.
5. Ve velké pánvi rozpálím olej a jehněčí opeču z každé strany minutu a půl. Poté přidám máslo, nechám rozpustit a maso jím několikrát přeliji.
6. Jehněčí přesunu na plech a peču v troubě deset minut na 180 °C. Po vytažení nechám maso deset minut odpočinout a až poté ho naporcuji.
7. Na pánvi, kde se opékalo maso, nechám opéct šalotku lehce dozlatova.
8. Přisypu mletou papriku, promíchám a společně opékám ještě minutu. Zaliji vývarem, přivedu k varu a vařím deset minut. Pak přiliji smetanu a provářím další tři minuty. Dochutím solí a pepřem a omáčku rozmixuji dohladka.