Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Pečený králičí hřbet v pancettě, jarní nádivka, čočka, květákové pyré

peceny_kralici_hrbet_v_pancette_nadivka_cocka_400

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★★
Čas přípravy: 5 hodin

Ingredience:

 
  • 600 g králičího hřbetu
  • 160 g pancetty
  • 50 ml olivového oleje
  • tymián
  • sůl, pepř 

Čočka:

 
  • 80g černé čočky
  • 20 g másla
  • sůl
  • vinný ocet

Jarní nádivka:

 
  • 8 plátků toustového chleba
  • 1 vejce
  • 120 g kuřecích jater
  • 50 g šalotky
  • 60 g másla
  • 100 ml smetany 33%
  • 10 g plocholisté petrželky
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek 

Květákové pyré:

 
  • 600 g květáku
  • 5 g fenyklového semínka
  • 100 ml smetany 33%
  • 50 g másla
  • sůl

Postup:

Příprava masa

1. Očištěný králičí hřbet osolíme, opepříme a rozdělíme na porce. 

2. Každou porci zabalíme do tenkých plátků pancetty, aby vznikly úhledné válečky. Ty vložíme do vakuovacích sáčků, přidáme snítku tymiánu a zavakuujeme.

3. Vaříme ve vodní lázni při 60 °C 4 hodiny.

4. Uvařený králičí hřbet vybalíme ze sáčku a opékáme na rozpálené pánvi s olivovým olejem.

 

Příprava čočky

1. Čočku uvaříme ve vroucí vodě na skus.

2. Prohřejeme v rendlíku na rozpuštěném másle a dochutíme solí a vinným octem.

 

Příprava nádivky

1. Chleba nakrájíme na kostičky a opečeme na 20  g másla.

2. Poté nasypeme do misky, přidáme žloutek, nasekanou petržel a na másle a šalotce opečené kostičky jater.

3. Promícháme, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem.

4. Nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh z bílku a vložíme do máslem vymazaného pekáče.

5. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C cca 25 minut dozlatova.

 

Příprava květákového pyré

1. Očištěný květák uvaříme v osolené vodě s fenyklovým semínkem.

2. Vyjmeme a rozmixujeme dohladka.

3. Pyré zjemníme máslem a smetanou a podle potřeby dosolíme.  

 

 

 
 

 

 



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež