Postup:
1. Do velkého hrnce nalijeme do 2/3 vodu, přidáme do ní kořenovou zeleninu, bobkový list a sůl. Vše uvedeme do prudkého varu. Hrnec musí být neustále přikrytý poklicí, aby se v jeho horní 1/3 utvořila pára.
2. V takto připraveném vývaru vaříme humry. Vkládáme je do hrnce po jednom hlavou dolů a po ponoření humra do lázně hrnec ihned opět přikryjeme poklicí.
3. Po cca 2 minutách prudkého vaření stáhneme oheň na minimum, čímž dosáhneme mírného varu. Doba vaření je cca 15 minut na 700 g hmotnosti humra.
4. Takto připravené humry vyjmeme z vývaru, podélně je rozpůlíme, z ocasní části vyjmeme maso a po rozstřihnutí klepet vyjmeme maso i z nich. Maso nakrájíme na menší kousky.
5. Připravíme si bešamelový sos z másla, mouky a mléka. Přidáme smetanu a parmezán.
6. Na pánev si dáme olivový olej, na kterém opečeme vyčištěnou ulitu z humra a maso z humra, které vložíme do této ulity.
7. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem, potřeme bešamelem, posypeme parmezánem a necháme zapéct v salamandru či rozehřáté troubě. Na závěr vše dochutíme limetkou.