Postup:
1. Z kořenové zeleniny a vody si připravíme vývar, ve kterém uvaříme humra. Doba přípravy je 15 minut.
2. Humra z vývaru vyjmeme, rozstřihneme a z ocasu a klepet vyjmeme maso. Prázdnou schránku vyčistíme a použijeme jako ozdobu k dozdobení celkového pokrmu.
3. V kastrolku na mírném ohni rozpustíme máslo, do nějž přidáme jednu nakrájenou šalotku. Za stálého míchání přivedeme k varu. Tekutina nám pozvolna zhoustne, přilijeme do ní vývar a bílé víno.
4. Opět necháme tekutinu za stálého míchání zredukovat, přidáme Crème fraîche, estragon a mořskou sůl s bílým pepřem. Do omáčky přidáme maso z humra.
5. Takto připraveného humra servírujeme na talíř na hnízdo s pappardelle a dozdobíme jej polníčkem a prázdnou schránkou humra.