Postup:
1. Zeleninu nakrájíme na rovnoměrně velké kostky a krátce ji opečeme na pánvi s trochou olivového oleje.
2. Přidáme rozmarýnové listy a špetku cukru, soli a pepře podle chuti. Smažíme 5 minut a necháme vychladnout.
3. Olihně naplníme zeleninou a necháme je marinovat několik hodin nebo přes noc v olivovém oleji smíchaném s bylinkami.
4. Grilujeme je po obou stranách při vysoké teplotě, dokud nezískají zlatavě hnědé zbarvení. Dochutíme je trochou olivového oleje a limetkové šťávy.
1. Krevety rozkrojíme na polovinu a vyjmeme střívko. Chilli papričky nakrájíme na malé kousky, šalotku nasekáme na kostičky a rozpůlíme rajčata.
2. Krevety vložíme do hliníkové misky s trochou olivového oleje a položíme je na gril. Přidáme trochu chilli, rozmarýnu a olivového oleje, posolíme a lehce opepříme.
3. Po krátkém opečení lehce zakápneme citronovou šťávou. Přimícháme rajčata, šalotku a petrželku a vše grilujeme dalších 5 minut. Nakonec přidáme olivy a limetkovou kůru.
4. Krevety a olihně podáváme jako rybí mix, například s kuskusem.