Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Pikantní pečená rýže s krevetami, koriandrem a limetkou

ryze_s_krevetami_koriandrem_limetkou-400

Počet porcí: 2
Obtížnost: ★★☆☆
Čas přípravy: 30 min

Ingredience:

 
  •  350 g vařené rýže (jasmínová)
  •  6 ks tygřích krevet
  •  ½ červené cibule
  • 4 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 limeta (šťáva)
  • 1 pomeranč (šťáva)
  • 1 hrst koriandru
  • 1 chilli paprička
  • 1 nahrubo strouhaná mrkev
  • 1 stroužek česneku
  • 30 ml sladké chilli omáčky
  • 30 ml ústřicové omáčky
  • 1 polévková lžíce rybí omáčky
     
   

 

Pracovní postup:

1) Olej rozpálíme, přidáme mrkev, cibuli a česnek a orestujeme.

2) Potom vsypeme vyloupané krevety s ocáskem. Když zrůžoví, přidáme ostatní suroviny kromě koriandru.

3) Na závěr směs promícháme s rýží, lehce ji opečeme a zasypeme trhaným koriandrem.

 



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody