Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Taco krevetové loďky

taco_krevetove_lodky-400

Počet porcí: 5 - 6 loděk
Obtížnost:☆☆☆☆
Čas přípravy: 20 min

Ingredience:

 
  • 500 g oloupaných krevet
  • 2 lžičky římského kmínu
  • ½ lžičky mletého chilli
  • olivový nebo avokádový olej
  • limetka
  • 5–6 listů salátu little gem
  • hrst nasekaného čerstvého koriandru
  • nerafinovaná mořská sůl
  • na servírování - na kostičky nakrájené rajče
  • na kostičky nakrájené avokádo
  • najemno nasekaná červená cibulka
  • nasekaný čerstvý koriandr
  • nerafinovaná mořská sůl
  • pepř
  • zakysaná smetana nebo domácí majonéza
     
   

 

Pracovní postup:

1) PŘÍPRAVA: KREVETÁM odstraníme hlavu, vložíme do misky, přidáme římský kmín, chilli, koriandr, sůl, pár kapek oleje, 1 lžičku šťávy z limetky a vše promícháme.

2) Poté KREVETY PŘEMÍSTÍME na pánev a na vyšším plameni restujeme cca 5 minut (hotové krevety mají načervenalou barvu).

3) Takto připravené krevety poté VYSKLÁDÁME NA OČIŠTĚNÉ LISTY SALÁTU (cca 3 kusy krevet na list salátu), posypeme nasekaným rajčetem, cibulkou, avokádem, koriandrem, přidáme pár kapek limetkové šťávy, sůl a pepř.

4) PODÁVÁME společně se zakysanou smetanou nebo domácí majonézou.

 

 



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody