Postup:
1. Do vlažné vody přidáme rybí omáčku, bílý ocet, sůl, třtinový cukr, šťávu z limetky, česnek a nasekané chilli. Omáčku promícháme a necháme odstát.
2. Mrkev, cibulku a okurku nakrájíme na nudličky a osolíme. Nudle namočíme asi na 10 minut do horké vody. Krevety krátce povaříme ve vodě s rybí omáčkou a scedíme.
3. Rýžový papír namočíme do vlažné vody. Změklý papír vyndáme z vody a přeložíme na prkno nebo na utěrku.
4. Na papír vložíme připravené ingredience. Začneme krevetami, přidáme perilu, mrkev, ředkev, namočené skleněné nudle, salát, trošku okurky a nakonec trochu koriandru a lístek bazalky.
5. Ingredience opatrně zabalíme do papíru (pozor, ať papír neprotrhneme) a po zabalení váleček nakrájíme.
6. Závitky servírujeme s připravenou omáčkou - omáčku rozdělíme do mističek a závitky do ní namáčíme.
Náš tip: Mrkev, která je součástí náplně, můžeme pro zvýraznění chuti kromě osolení naložit do octa, cukru, soli a rybí omáčky.