Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Candát s pikantní čočkou

candat_s_pikantni_cockou-400-forejt

Počet porcí: 2

Obtížnost: ★☆☆

Čas přípravy: 60 minut


Ingredience: 

  • CANDÁT: 300 g candát 3–4 ks
  • pastinák
  • PIKANTNÍ ČOČKA: 100 g  čočka beluga
  • 50 g  zázvor
  • 1 ks  šalotka
  • 50 g  mrkev
  • 2 stroužky  česnek
  • 20 g  jalapeños
  • 70 ml  kikkoman
  • 30 g rajský protlak
  • 400 ml  kuřecí vývar
  • 50 g  slanina
  • 40 ml  balsamico
  • 30 g  cukr
  • 1 hrst  čerstvý koriandr

Postup:

1) Čočku beluga pořádně propláchneme a uvaříme ne úplně do měkka (budeme ještě dovařovat) ve vodě.

2) Čočku propláchneme. Do hrnce dáme trochu rostlinného oleje, přidáme na drobné kostky nakrájenou slaninu, restujeme.

3) Veškeré suroviny nakrájíme na jemné kostky a přidáváme postupně: mrkev, zázvor, šalotku, protlak – dobře zarestujeme – přidáme česnek a jalapeňos. Zastříkneme balsamicovým octem, přidáme kikkoman, cukr (podle chuti) a zalijeme vývarem. Necháme zredukovat na půl a přidáme vařenou čočku.

4) Celé dobře provaříme, popřípadě dochutíme (kikkomanem, balsamicem, cukrem, solí) a nakonec přidáme na jemno nasekaný čerstvý koriandr.

5) Připravíme si pastinákové chipsy. Pastináky očistíme. Nakrájíme škrabkou na brambory na cca 1 mm tenké plátky. V hrnci si rozpálíme rostlinný olej cca na 130–140 °C a pomalu smažíme do zlatova.

6) Chipsy vytáhneme a položíme na papírovou utěrku. Osušíme, osolíme, posypeme troškou kurkumy a mletým zázvorem.

7) Candáta vyfiletujeme, vytaháme kosti a naporcujeme. Je důležité před restováním rybu osušit, poté osolit a opepřit.

8) Restujeme na straně kůže na rozpálené pánvi s trochou rostlinného oleje. Ze strany kůže restujeme cca na 70 %, poté rybu otočíme a rychle dotáhneme.

9) Servírujeme ihned.

Více inspirace naleznete na Instagramu MAKRO.

 




Archiv receptů

Epikure

Ryby a mořské plody