Postup:
1. Filety ze sumce očistíme, ochutíme solí a pepřem a pokapeme citronovou šťávou. Rybí vývar vařením zredukujeme na polovinu.
2. Karotku, pórek a celer nakrájíme na proužky, křen nastrouháme a šalotku najemno nasekáme. Do zredukovaného rybího vývaru přidáme filety ze sumce, karotku, pórek a celer a pošírujeme cca 4–5 minut. Následně zeleninu a filety vyjmeme a uchováváme v teple.
3. Do rybího vývaru přidáme šalotku, dolijeme bílým vínem a na středním plameni necháme pomalu vyvařit o cca jednu čtvrtinu. Následně přidáme šlehačku a necháme vařit, dokud není dosaženo krémové konzistence.
4. Omáčku scedíme a vmixujeme do ní ledové máslo. Dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a citronovou omáčkou. Před podáváním přidáme do omáčky křen.
5. Filety ze sumce s křenovou omáčkou a kořenovou zeleninou podáváme s vařenými bramborami.