Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Mořský vlk s fenyklem, pomerančem a mákem

morsky_vlk-400-forejt

Počet porcí: 2

Obtížnost: ★☆☆

Čas přípravy: 35 minut


 

Ingredience: 

  • 500 g mořský vlk
  • 400 g fenykl
  • 500 g zeleninový vývar
  • 3 g fenyklová semínka
  • 1 ks badyán
  • 400 g pomeranč
  • 30 g cukr
  • 10 g sůl
  • 50 g olivový olej
  • 40 g máslo
  • 10 g mák

Postup:

1) Příprava (cca 10 minut): Mořského vlka vyfiletujeme.

2) Příprava (cca 10 minut): Fenykl rozkrájíme na cca 0,5 cm široké plátky, které uvaříme v zeleninovém vývaru s fenyklovými semínky a badyánem doměkka. Další část fenyklu nakrájíme na tenké plátky (nejlépe na mandolíně) a dáme do ledové vody, aby zkřehl.

3) Příprava (cca 15 minut): Ořezy z fenyklu dáme do mixéru, zalijeme šťávou z jednoho pomeranče, rozmixujeme, abychom dostali z fenyklu co nejvíce šťávy. Hmotu zcedíme a ze štávy přidáním cukru, soli a olivového oleje vytvoříme promícháním vinagrette.

4) Nachystáme si pomerančové segmenty. Filet z mořského vlka osolíme. Potřeme olivovým olejem a dáme na pečicí papír na plech kůží nahoru. Rybu dáme péct při180 °C s párou na cca 4–5 minut.

5) Mezitím osušíme vařený fenykl a zprudka na oleji orestujeme. Na závěr přidáme trošku másla a vývaru, ve kterém jsme fenykl vařili. Mořského vlka vytáhneme, sundáme z pečicího papíru na plechový tácek a opálíme flambovací pistolí.

6) Servírování: Na talíř položíme vařený fenykl, filet ryby, segmenty pomeranče a salát z fenyklu, který vznikne promícháním vinagrettu s čerstvými tenkými plátky fenyklu. Dozdobíme fenyklem, lichořeřišnicí a mákem. Nakonec celé zakápneme vinagrettem.




Archiv receptů

Epikure

Ryby a mořské plody