Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Ploskozubec v pikantní želatině

morske-plody-400

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆
Čas přípravy: 90 minut

Ingredience: 

 
  • 600 g filety z halibuta
  • 500 g slávky
  • 400 g rané brambory
  • 200 g třešňová rajčata
  • 8 velké krevety
  • 2 pálivé papriky
  • 2 plechovky sekaných rajčat
  • 1 řapík řapíkatého celeru
  • 1 karotka
  • 1 cibule
  • 1/2 fenykl
  • 4 stroužky česneku
  • 150 ml bílé víno
  • 1/2 lžička šafránu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, oregano, tymián, saturejka, bobkový list, petržel

Postup: 

1) Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte nasekanou cibuli, česnek, karotku, celer, papriku a fenykl. Osolte, na středním plameni orestujte a nechte zesklovatět.

2) Zalijte bílým vínem a nechte z části vyvařit. Přidejte bylinky, koření a šafrán. Vmíchejte nasekaná rajčata, nakrájená třešňová rajčata a brambory. Znovu osolte, podlijte ještě navíc vodou (nebo rybím vývarem) a vařte zakryté do změknutí (asi 30 minut).

3) Krevety a slávky dobře očistěte. Filety z halibuta rozdělte na menší porce a osolte. Opatrně vložte do pánve a nechte na mírném plameni dojít (asi 7 minut). 


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody