Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Ploskozubec v pikantní želatině

Chňapal s tamarindovou omáčkou

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • 700 g filet chňapala
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 6 stroužků česneku
  • 3 ks chilli papričky
  • 4 ks jarní cibulky
  • 2 lžíce šťávy z limetek
  • 4 lžíce tamarindové pasty
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 čajové lžičky třtinového cukru
  • 1 dcl vody
  • sůl, pepř

Postup: 

Příprava omáčky:

1. Na pánvi rozpálíme olej a přidáme najemno nakrájený česnek, chilli a lehce osmahneme.

2. Poté přidáme nahrubo nakrájenou jarní cibulku a ostatní ingredience (šťávu z limetek, tamarindovou pastu, sójovou a rybí omáčku, cukr) a podlijeme vodou.

3. Vaříme asi 5–10 minut, až zredukujeme šťávu do jemné táhlé konzistence. Pokud omáčka příliš zhoustne, zředíme ji trochou vody.


Příprava ryby:

1. Filety osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem z obou stran.

2. Rozpálíme pánev, položíme lety kůží dolů a smažíme 5 minut, poté rybu otočíme a 1–2 minuty pečeme z druhé strany.

3. K takto upravenému chňapalovi podáváme nejlépe vařenou rýži.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody