Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Pošírovaný losos se zauzeným podmáslím a koprem

morsky_vlk_redkvicky-400

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience: 

 
  • 4 filety z mečouna
  • 2 avokáda
  • 1 mango
  • 1 svazek koriandru
  • 1 čerstvá chilli paprička
  • 1 limetka
  • 1/4 červené cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 vanička mladých salátových listů
  • sůl, pepř 

Postup: 

1)  Nakrájené mango a avokádo dejte do misky. Přidejte nasekaný koriandr, chilli papričku, nasekanou cibuli a promíchejte s limetkovou šťávou a olivovým olejem. Dochuťte solí a pepřem. Salátové listy properte, osušte a dochuťte limetkovou šťávou, olivovým olejem, solí a pepřem.

2)  Filety z mečouna osušte, z obou stran osolte a potřete tenkou vrstvou oleje. Grilujte buď přímo, nebo v mřížce – krátce z obou stran na prudkém žáru. Dejte stranou a nechte malou chvíli dojít. Ozdobte salsou a podávejte s listovým salátem.



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody