Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Pošírovaný losos se zauzeným podmáslím a koprem

kapri_hranolky_salat-400

Počet porcí: 2
Obtížnost: ★★☆☆
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience: 

 
  • KAPŘÍ HRANOLKY: 400 g kapřího filetu
  • 100 g hladké mouky
  • 1 dl sójové omáčky
  • 40 g česneku
  • 15 g zázvoru
  • 5 g kurkumy
  • 2 g kmínu
  • 10 g petržele
  • 1 lžíce vinného octu
  • chilli
  • černý pepř
  • olej na smažení
  • ZELNÝ SALÁT: 250 g bílého zelí
  • 80 g majonézy
  • 50 g kopru
  • 70 g cukru
  • 1 dcl bílého vinného octu
  • sůl
  • MAJONÉZA Z KOPRU: 2 žloutky
  • 60 g kopru
  • 0,5 dcl vinného octu
  • 0,5 dcl bílého vína
  • 1 kávová lžička dijonské hořčice
  • sůl
  • pepř

Postup:

1) Kapra nakrájíme na tenké hranolky, přidáme sójovou omáčku, koření, ocet, nastrouhaný zázvor a česnek.

2) Necháme dva dny marinovat v lednici.

3) Poté obalíme v mouce a usmažíme v oleji do zlatova.

4) Zelí nakrájíme, nasolíme a uložíme na dvě hodiny do lednice.

5) Poté přidáme cukr, ocet, nasekaný kopr a majonézu a necháme v lednici tři hodiny marinovat.

6) Do mixéru vložíme žloutky, bílé víno, hořčici, sůl, pepř a ocet.

7) Rozmixujeme a pomalu vmícháváme olej, než se udělá hustá majonéza.

8) Přidáme nasekaný kopr a necháme vychladit.

 


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody