Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Ryba sv. Petra se sladkokyselým pikantním vinagrettem

ryba-sv-petra-400-forejt

Počet porcí: 4
Obtížnost:
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience: 

 
  • 400 g ryba sv. Petra
  • 2 ks mrkev
  • 2 ks šalotka
  • 2 ks česnek stroužek
  • 50 ml olivový olej
  • 10 g semínka fenykl
  • 10 g semínka koriandr
  • 3 g feferonka
  • 150 g rajčatový juice
  • 150 g bílé víno
  • 4 g koriandr
  • 4 g bazalka
  • 4 g pažitka
  • 1 ks římský salát

Postup:

1) Rybu vyfiletujeme a očistíme. Osušíme.

Vinagrette:

1) 2 ks mkrve nakrájíme na tenká kolečka, 2 ks šalotky na plátky, 2 ks česneku na plátky.

2) Na 50 ml olivového olejete zarestujeme mrkev, poté přidáme šalotku, česnek – zarestujeme. Přidáme malou lžičku fenyklových a malou lžičku koriandrových semínek. Zarestujeme.

3) Zalijeme 150 ml bílého vína a 150 ml rajčatové šťávy. Vaříme cca 5 minut do vyvaření alkoholu. Dochutíme cukrem, solí a pepřem.

4) Nasekáme pažitku, koriandr, bazalku a fereronku podle chuti. Přidáme do vinagrettu a stáhneme.

5) Rybu osolíme, opepříme a na olivovém oleji opečeme kůží dolů na cca 70 %, poté otočíme a doděláme.

Jako přílohu podáváme listy opláchnutého římského salátu, případně pečivo.

 



Archiv receptů

Epikure

Ryby a mořské plody