Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Sumec s kroupovým rizotem

sumec_400

Počet porcí: 3
Obtížnost: ★★
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience: 

 
  • KROUPOVÉ RIZOTO: 800 g filetu ze sumce
  • 100 g másla
  • snítka tymiánu
  • mletý kmín
  • sůl, pepř
  • KŘENOVÁ OMÁČKA: 2 šalotky
  • 50 g másla
  • 1 snítka tymiánu
  • 100 ml ryzlinku rýnského
  • 300 ml drůbežího vývaru
  • 100 ml smetany
  • 50 g zakysané smetany
  • šťáva z 1 citronu
  • křen
  • cayenský pepř
  • mořská sůl

Postup:

1) Osušený a očištěný fi let ze sumce osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem. Poté rybu opečeme na másle společně s tymiánem. 

2) Uvařené kroupy lehce orestujeme na másle a přidáme sladkokyselou zeleninu. Zalijeme vínem, vývarem a necháme svařit, dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Nakonec zjemníme máslem. Na omáčku orestujeme nakrájenou šalotku společně s tymiánem, zalijeme vínem a vývarem. Přidáme smetanu a svaříme na třetinu. 

3) Nakonec přidáme nastrouhaný křen podle chuti společně s máslem a zakysanou smetanou. Vyšleháme a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.



Archiv receptů

Epikure

Ryby a mořské plody