Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Treska skrei s rajčaty

treska_skrei_s_rajcaty-400

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience: 

 
  • 800 g tresky Skrei
  • 300 g cherry rajčat
  • 50 g oliv kalamata
  • 1 hrst kerblíku
  • 1 citron (s chemicky
    neošetřenou kůrou)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml bílého vína
  • sůl
  • pepř

Postup:

1) Tresku nakrájejte na porce, osušte a osolte. Česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Rajčata nakrájejte na polovinu. Z citronu oloupejte kůru a nakrájejte na tenké nudličky. Olivy zbavte pecky a nakrájejte na dílky.

2) V pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte česnek a nechte zesklovatět. Přidejte rajčata, citronovou kůru, olivy a krátce promíchejte. Zalijte vínem a nechte projít varem.

3) Zmírněte plamen a do pánve vložte porce tresky. Zakápněte citronem a na mírném plameni nechte pomalu pošírovat (asi 5 minut, v polovině opatrně otočte).

4) Ozdobte kerblíkem a podávejte.



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody