Postup:
1. Zeleninu nakrájíme na plátky, v širším kastrolu orestujeme na másle, přidáme divoké koření, orestujeme, podlijeme vínem, vodou, vložíme petrželku a přivedeme k varu.
2. Do kastrolu vložíme pařáček, vložíme na něj porce kapra, přiklopíme a necháme pozvolna vařit. Po uvaření kapra osolíme.
Mousseline:
1. Šlehačku vyšleháme do tuhé konzistence a ponecháme stranou.
2. Žloutky, najemno nasekanou šalotku, vinný ocet, pepř, špetku soli a vývar důkladně rozmícháme v nerezové nebo skleněné ohnivzdorné míse.
3. Nad vodní lázní (těsně pod bodem varu) směs pozvolna zahříváme, neustále šleháme metlou a postupně přidáváme máslo. Získáme tak jemnou, krémovou, žlutou omáčku-tzv.holandskou. Směs nesmíme vařit, jinak by se žloutky srazily.
4. Do připravené a z vodní lázně odstavené holandské omáčkypostupně vmícháme vyšlehanou šlehačku čímž získáme omáčku mousseline.
Karotkové pyré:
Očištěnou zeleninu nakrájíme nahrubo a uvaříme doměkka, slijeme vodu, rozmačkáme a rozmixujeme dohladka, přidáme máslo, horké mléko a ososlíme.