Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Banh Mi s vepřovým masem

banh-mi-s-veprovym-400

Počet porcí: 5
Obtížnost: ★★☆☆
Čas přípravy: 85 minut

Ingredience:

 
  • 1 200 g Bageta Barra gallega-27cm

Maso:

 
  • 1 000 g Vepřová krkovice bez kosti
  • 100 g Rostlinný olej
  • 120 g Mega Chef Sojová omáčka
  • 90 g Mega Chef Rybí omáčka
  • 50 g Sezamový olej
  • 75 g Česnek český
  • 60 g Citronová tráva čerstvá
  • 30 g Cukr třtinový
 
 
  • 500 g Okurka salátová
  • 120 g Chilli zelené čerstvé
  • 500 g Mrkev
  • 500 g Ředkev bílá
  • 150 g Rybí omáčka
  • 100 g Cukr třtinový
  • 100 g Perila červená
  • 100 g Perila zelená
  • 50 g Thajská bazalka
  • 100 g Koriandr čerstvý
  • 500 g Majonéza
  • 200 g Schiracha chilli omáčka
  • 50 g Sezam bílý

Postup:

Příprava masa (cca 40 min.):

1. Maso očistíme, nožem odblaníme, nakrájíme na tenké nudličky cca 1x4 cm. 
2. V misce si připravíme marinádu ze sojové omáčky, rybí omáčky, sezamového oleje, třtinového cukru, tence krájených plátků citronové trávy, oloupaného a nasekaného česneku a vše dobře promícháme metlou. 
3. Maso vložíme do marinády, promícháme a necháme 20 minut odležet.


Příprava zeleniny (cca 20 min.):

1. Omyté okurky přepůlíme a podélně nakrájíme na tenké plátky. 
2. Mrkev s ředkví oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky cca 2x4 cm. 
3. V misce si rozmícháme třtinový cukr s jablečným octem, pridáme zeleninu a dobře promícháme. 


Úprava masa (cca 10 min.):

1. Marinované maso zcedíme přes cedník od přebytečné marinády. 
2. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm opékáme zprutka maso cca 5-6 minut.


Sestavení pokrmu (cca 10 min.):

1. Bagety podélně rozkrojíme do 3/4, opatrně rozevřeme a dáme rozpéct 3 minuty pod salamandr. 
2. Spodní část bagety pomažeme majonézou a začneme postupně vkládat do baget připravené suroviny v tomto pořadí: červenou a zelenou perilu, plátky okurky, opečené vepřové maso, marinovanou zeleninu, plátky zelených chilli papriček, větvičky koriandru a thajskou bazalku.


Servírování:

1. Banh Mi přendáme na nahrátý talíř, dochutíme Schirracha chilli omáčkou a posypeme sezamem.


Archiv receptů

Epikure

Maso a drůbež