Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 75 minut

Ingredience:

Těsto:

 
  • 1 300 g brambor (varný typ B)
  • 330 g dětské krupičky
  • 100 g vajec
  • 15 g kamenné soli

Náplň:

 
  • 800 g uzené plece
  • 140 g žluté cibule
  • 50 g škvařeného sádla
  • 30 g česneku

Kysané zelí:

 
  • 1000 g kysaného zelí
  • 150 g žluté cibule
  • 100 g škvařeného sádla
  • 20 g cukru krupice
  • 10 g kamenné soli

Smažená cibule:

 
  • 300 ml oleje na smažení
  • 150 g žluté cibule

Postup:

Příprava náplně:

1. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, a přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, česnek, sůl a pepř. Cibulku s masem opečeme a necháme vychladnout.


Příprava knedlíků:

1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka a ještě teplé je oloupeme. Po vychladnutí je nastrouháme do mísy na jemném struhadle s ostrými očky.

2. Na nastrouhané brambory nasypeme dětskou krupičku, prsty rozmělníme hrudky brambor a lehce je promísíme s moukou tak, aby byly sypké. Pak přidáme vejce, sůl a vše promícháme.

3. Suroviny postupně zpracujeme v pevné těsto, ze kterého poté vyválíme váleček - knedlík o průměru cca 6 cm. Váleček poté nakrájíme na stejnoměrné díly.

4. Do nakrájených plátků těsta uděláme rukou důlek a vložíme do něj připravenou náplň. Náplň pečlivě uzavřeme do tvaru kulatého knedlíku.

5. Knedlíky vaříme nejlépe v páře asi 15 minut (můžeme je ale uvařit také ve vodě).


Kysané zelí a cibule:

1. Kysané zelí přeložíme do cedníku a necháme odkapat. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji orestujeme dosklovata. Přidáme zelí, sůl, cukr a prohřejeme.

2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a pozvolna usmažíme v oleji dozlatova. Podběrákem ji vyjmeme a přeložíme na papírovou utěrku.


Servírování:

1. Napařené knedlíky vložíme na nahřátý talíř s porcí ohřátého zelí. Knedlíky polijeme rozpuštěným sádlem a posypeme smaženou cibulkou.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Epikure

Maso a drůbež