Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Burger ze Salsiccie a kachních prsou

Burger ze Salsiccie

Počet porcí: 4
Obtížnost:☆☆
Čas přípravy: 40 minut

Ingredience:

Žemle:
     
    • hamburgerová žemle se sezamem 6× 50 g 4

    Náplň:

     
    • 500 g čerstvá Salsiccia z vepřového masa
    • 50 g kachní sádlo, kelímek 1 kg 
    • 60 g Horeca Select bramborové placky mraž. 1× 1,5 kg 4
    • stroužek česneku 1
    • petržel 1 pol. lžíce
    • 80 g krájená uzená kachní prsa IGP, 250 g
    • citrusová zálivka – limeta, citron 1 dl
    • 60 g Maille hořčice s medem 1× 200 ml 
    • 80 g salátová čekanka
    • 20 g řeřichové klíčky sakura

Postup:

1. Odstraňte střívko z klobásky a vyjměte její vnitřek.  Z masové hmoty vytvořte steaky po zhruba 125 gramech. Odložte do ledničky.

2. Na prudkém ohni osmahněte na pánvi plátky uzených kachních prsou bez tuku. Pak nechte odpočívat.

3. Nechte na pánvi rozpustit dvě polévkové lžíce kachního sádla a zamíchejte do něj stroužek drceného česneku a polévkovou lžíci nasekané petržele. Až bude sádlo dostatečně rozpálené, opečte na něm bramborové placky. Smažte 2 minuty z každé strany, dokud placky nezezlátnou. 

3'. Ve stejnou dobu začněte na jiné pánvi na mírnějším ohni smažit steaky z klobásek. Pečte přibližně 4 minuty z každé strany.  

4. Nakrájejte nahrubo čekanku a ochuťte ji citrusovou zálivkou.

5. Zlehka opečte žemli a spodní část potřete hořčicí. Obložte trochou čekanky a přidejte pár klíčků řeřichy sakura. Na řeřichu položte bramborovou placku, na placku steak a na steak rozložte uzená kachní prsa. Burger uzavřete druhou půlkou žemle. (Nic nezkazíte, pokud náplň pokapete výpekem.)


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež