Tento web používá soubory cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním a používáním souborů cookies. Více informací
Tato stránka je optimalizována pro novější prohlížeče a zapnutý JavaScript
Musíte mít povolený javascript k plnému využití stránek
Chlumecká 2424 193 00 Praha 9
281 083 083
Ingredience:
Postup:
1. Nejprve nakrájejte maso a sádlo na velké kousky. Použijte neupravované sádlo, uzený špek není pro tento recept vhodný. Koření opečte krátce na pánvi. Potom ho rozdrťte v hmoždíři. Čerstvé bylinky dodávají chuť a barvu. Odstraňte stonky a listy nahrubo nasekejte nožem. Ke klobásové hmotě přidejte cibuli a česnek, které jste předtím najemno nakrájeli a zpěnili na oleji na pánvi. Osolte a zamíchejte. Střívka jsou k dostání solená nebo naložená ve slaném láku. V každém případě je musíte omýt vodou, a v případě potřeby rozvázat. Ochucenou masovou hmotu umelte v mlýnku na maso. Pro hrubozrnnější klobásy můžete maso také nakrájet; chcete-li naopak velmi jemnou náplň, zpracujte ji v kutru. Abyste zjistili, zda má hmota správnou konzistenci i chuť, utvořte z ní karbanátek a usmažte ho na pánvi. Pokud je to třeba, hmotu ochuťte nebo přidejte tuk. Potom opatrně navlékněte střívko na hubici narážky. Klobásovou hmotu vložte do narážky a opatrně ji vytlačte do střívka tak, aby nevznikaly vzduchové bubliny a klobása měla rovnoměrnou tloušťku. Zbývá už jen podvázání. Oběma rukama uchopte kus naplněného střívka požadované délky, přimáčkněte konce a několikrát je zatočte. Klobásu pak můžete v podvázaných bodech odříznout a dát na gril.
Postup krok za krokem:
Vepřová plec bez kosti 3D chlaz. váž. 1x cca 4,5kg
Více o produktu
Cibule mix 40/60 čerstv. 1x1kg síť
Najít nejbližší prodejnu nebo Procházet sortiment