Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Grilovaná klobáska s chilli a pestem

Grilovaná klobáska

Počet porcí: 4
Obtížnost:☆☆☆
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • 800 g pikantní klobásky
  • 2 velké bagety
  • 2 červené cibule
  • 4 čerstvé chilli papričky (cayenne)
  • 8 lžic bazalkového pesta
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 lžička nasekaného česneku
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • sůl, pepř

Postup:

1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na silnější plátky. Chilli papričky očistěte a osušte. Cibuli i papričky dejte na rozehřátý gril. Plátky cibule ogrilujte z obou stran (6 minut). Chilli grilujte ze všech stran, dokud na povrchu nenaskočí černé puchýře.

2. Grilované chilli na chvíli zakryjte a nechte zapařit. Poté oloupejte a zbavte stopky i semínek. Cibuli i chilli nakrájejte nadrobno a promíchejte spolu s olivovým olejem, octem a česnekem. Dochuťte solí a pepřem.

3. Bagety rozkrojte na poloviny a poté ještě podélně. Grilujte dokřupava. Klobásku grilujte na středním žáru z obou stran. Opečenou bagetu potřete pestem. přidejte klobásku, chilli relish a ozdobte bylinkami.


Tipy ze sortimentu:


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Těstoviny a další sortiment