Postup:
1. Hlívu ústřičnou okartáčujeme a natrháme na kousky. Poté ji opražíme na přepuštěném másle. Houby potřebujeme zbavit přebytečné vody, proto budou hotové, až z nich přestane unikat pára.
2. Opražené houby scedíme. Do pánve, kde jsme je připravovali hodíme nakrájenou slaninu a pozvolna ji roztavíme.
3. K orestované slanině přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku. Jakmile bude cibulka zpěněná, tak ji zastříkneme troškou brandy, která dodá pokrmu lehčí chuť.
4. Jakmile se brandy odpaří, připravíme si domácí smetanu a necháme ji jemně a rychle zpěnit.
5. Zpěněnou smetanu rychle osolíme špetkou soli, dopepříme čerstvým pepřem a přidáme opražené houby. Směs lehce zamícháme a doplníme nasekanou listovou petrželí.
6. Podáváme s napařenými karlovarskými knedlíky, ale použít můžeme např. i trojúhelníky toastového chleba.