Postup:
Příprava líček:
1. Vepřová líčka očistíme a na 6 hodin naložíme do hrubozrnné soli a česneku.
2. Následně je omyjeme, osušíme a opečeme na pánvi s malým množstvím sádla, ze všech stran a dozlatova.
3. V hrnci rozehřejeme zbylé vepřové sádlo, přidáme snítky tymiánu a stroužky česneku.
4. Do sádla vložíme opečená líčka a konfitujeme je plně ponořená, přiklopená v troube vyhřáté na 90 °C asi 3,5 hodiny.
5. Správně konfitovaná líčka se v ústech jemně rozmělní.
6. Líčka necháme zchladnout, pak je překrájíme na kusy a ty před servírováním prohřejeme pod grilem.
Příprava brambor:
1. Brambůrky omyjeme a překrájíme na čtvrtiny.
2. Pekáč vyložíme pečícím papírem, rozložíme na něj nakrájené brambůrky a omastíme je olivovým olejem. Nesolíme!
3. Pečeme na 160 °C asi 20 minut – brambory musí být měkké, lehce zabarvené.
4. Teprve poté je osolíme.
Příprava zeleniny:
1. Dýni oloupeme a nakrájíme na hranoly o velikosti asi 8 x 1 cm.
2. Baby tuřín a baby řepu pečlivě omyjeme a očistíme tak, abychom nepoškodili mladé lístky.
3. Bílou cibuli oloupeme a nakrájíme na výseče.
4. Každou zeleninu odděleně vložíme do kastrůlku, zalijeme kvalitním olivovým olejem, přivedeme pod bod varu a pozvolna konfitujeme do změknutí (nebo konfitujeme druh po druhu).
5. Lístky zeleniny opřeme o hranu kastrůlku – tím je ochráníme – a do oleje je vložíme až při servírování.
Podávání:
1. Na teplý talíř naaranžujeme konfitovanou zeleninu a pečené brambůrky.
2. Na ně položíme konfitovaná líčka, která dochutíme čerstvě mletým pepřem.
3. Pokrm doplníme jedlými květy levandule.