Postup:
Příprava masa:
1. Hovězí maso vložíme do mísy, či kotlíku univerzálního stroje s nástavcem na míchání (štít) a za postupného přidávání vody vymícháme(ve stroji na rychlost č. 1 nebo 2) lepivý prát. Poté přidáme vepřové maso, na sádle zpěněnou nakrájenou cibuli a vejce.
2. Listy kapusty spaříme krátce v horké vodě a následně je přeložíme do vody s ledem,
aby si zachovaly krásně zelenou barvu. Listy před krájením necháme okapat v cedníku,
či na děrované gastronádobě.
3. Listy po okapání nakrájíme na nudličky o šířce 5 mm a délce cca 5 cm. Nudličky přidáme do kotlíku s masem, směs ochutíme solí, prolisovaným čerstvým česnekem, překrájenými lístky čerstvé majoránky a mletým pepřem.
4. Směs ještě krátce promícháme. Správné ochucení zkontrolujeme opečením malého množství směsi na pánvi a ochutnáním
Obalování:
1. Hmotu rozvážíme na díly o váze 125 g a vytvarujeme z nich hladké karbanátky.
2. Na obalování do misek připravíme hladkou mouku, rozšlehaná vejce s mlékem jemně ochucená solí a prosátou strouhanku.
3. Každý karbanátek postupně obalíme v těchto ingrediencích a uložíme na gastronádobu
s pečicím papírem.
4. Karbanátky smažíme v oleji na 160 °C dozlatova těsně před servírováním a necháme je okapat na děrované gastronádobě.
Příprava kapustového zelí:
1. Kapustu rozřízneme, vyjmeme košťál, listy nakrájíme na nudličky 8 mm silné, postupně je krátce spaříme v horké vodě a následně přeložíme ho studené vody s ledem. Poté je necháme okapat na děrované gastronádobě.
2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na sádle dosklovata společně
s nakrájenou slaninou.
3. K cibuli přidáme spařené nudličky kapusty, které ochutíme solí a krátce dusíme na skus. Ocet svaříme s cukrem do sirupové konzistence a ochutíme jím kapustové zelí.
Šťouchané brambory:
1. Oloupané brambory a mrkev uvaříme odděleně v osolené vodě doměkka.
2. Vodu odcedíme mrkev přeložíme k vařeným bramborům a vše rozmačkáme na malé kousky společně s měkkým máslem.
Servírování:
1. Na levou stranu teplého talíře velkou lžicí upravíme nok ze šťouchaných brambor, na pravou stranu přeložíme dozlatova usmažený karbanátek. Středem naaranžujeme kapustové zelí. Pokrm doplníme snítkou čerstvé majoránky