Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Opečená vinná klobása s bramborovo-čočkovým salátem

Vinná klobása

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★☆☆☆☆
Čas přípravy: 2 hod 30 min

Ingredience:

Klobása:

 
  • 1 500 g vinná bílá klobása
  • 100 g olej na opékání

Salát:

 
  • 1 000 g Horeca Select brambory varný typ A
  • 250 g čočka velkozrnná
  • 1 500 g vývar zeleninový
  • 15 g sůl kamenná
  • 150 g čočka červená
  • 200 g čočka naklíčená
  • 50 g ocet vinný, bílý
  • 100 g olej slunečnicový

Doplněk:

 
  • 50 g výhonky hrášku


Orientační cena za porci: 36,59 Kč

Postup:

Příprava salátu (cca 2 hodiny):

1. Den předem uvařené a oloupané brambory nakrájíme na kostky cca 2 cm velké a vložíme je do mísy.

2. Velkozrnnou čočku přebereme a uvaříme ji v části vývaru na skus. Poté ji přecedíme a necháme vychladnout.

3. Propláchnutou červenou čočku vložíme do vroucího vývaru, krátce povaříme na skus, přecedíme a necháme vychladit.

4. Obě uvařené čočky přidáme k nakrájeným kostkám brambor, přidáme naklíčenou čočku, olej, ochutíme solí, octem a vše lehkým obracením surovin promícháme a necháme odležet v chladničce.


Příprava klobásy (cca 30 minut):

1. Vinnou klobásu navážíme na díly, které svineme do kruhu a středem propíchneme špejli.

2. Na dobře nahřátý gril nebo pánev vložíme olejem mírně potřenou klobásu a opékáme ji z obou stran dozlatova.


Servírování:

1. Na zadní část talíře naaranžujeme salát doplněný výhonky hrášku. Před něj přeložíme dozlatova opečenou klobásu.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež