Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Pečená krkovice

Pečená krkovice

Počet porcí: 5
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 1,5 h

Ingredience:

 
  • 1000 g vepřové panenky
  • 15 g soli Fleur de Sel
  • 25 g rostlinného oleje

Šťáva:

 
  • 350 ml vepřového demi-glace
  • 500 ml suchého červeného vína
  • 50 g celého černého pepře
  • 125 g másla
  • 0,1 g soli Fleur de Selg

Postup:

1. Vepřovou krkovici zdrezírujeme provázkem, potřeme olejem a dozlatova opečeme na pánvi.

2. Maso osolíme a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C.

3. Pečeme asi 15 minut, poté necháme maso odpočinout 20 minut při teplotě 65 °C a odstraníme provázek. 

4. Na pánev nalijeme výpek z krkovice, přidáme červené víno, demi-glace i pepř a vše pozvolna svaříme.

5. Při vaření odstraníme povrchové bílkoviny a přebytečný tuk.

6. Nakonec omáčku zjemníme máslem a přecedíme přes jemný cedník.

7. Vhodnou přílohou k pečené krkovici jsou vařené kroupy a špenát.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež