Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Pečené vepřové koleno na kysaném zelí

pecene_veprove_koleno_kysane_zeli-400

Počet porcí: 4
Obtížnost:
Čas přípravy: 90 minut

Maso:

 
  • KOLENO - 1 ks  vepřové zadní koleno (1,4 kg)
  • 2 ks bobkových listů
  • 15 ks kuliček černého pepře
  • 5 ks kuliček nového koření
  • sůl
  • ZELÍ - 40 g sušených hub
  • 500 ml  vývaru z vepřového kolene
  • 1200 g bílého kysaného zelí
  • 15 ks  sušených švestek
  • 1 ks uzené klobásy
  • 200 g  uzené vepřové krkovice
  • 2 lžičky mleté papriky
  • sůl a pepř
  • PEČENÉ BRAMBORY  - 8 ks brambor
  • sůl
  • SERVIS -  250 g zakysané smetany
  • hrst petržele
     

Postup: 

1) VEPŘOVÉ KOLENO vložím do tlakového hrnce, zaliji vodou, přidám bobkové listy, kuličky pepře i nového koření a osolím.

2) Hrnec uzavřu a vařím 1 hodinu. Po uvaření nechám koleno vystydnout ve vývaru.

3) Troubu předehřeji na 200 °C. Do menšího hrnce odeberu 500 ml vývaru z kolene, přidám SUŠENÉ HOUBY a vařím pět minut.

4) Do většího hlubokého plechu rozprostřu kysané zelí, zaliji ho vývarem s houbami, přidám švestky nakrájené na čtvrtky, větší kousky klobásy a uzenou krkovici nakrájenou na 1cm kostky.

5) Vše promíchám a rovnoměrně rozprostřu po celém plechu. Uvařené vepřové koleno naříznu na několika místech až ke kosti.

6) Osolím, opepřím ze všech stran a vmasíruji mletou papriku. Přendám ho na plech se zelím, zakryji alobalem a peču hodinu a půl.

7) Poté odkryji a peču ještě dalších 15 minut dokřupava.

8) Neoloupané BRAMBORY ROZKROJÍM napůl a přemístím na plech.

9) Podliji je 200 ml osolené vody a osolím. Peču v troubě 20 až 25 minut.

10) PEČENÉ ZELÍ podávám s plátky kolene, pečenými bramborami a lžící zakysané smetany posypané nasekanou petrželí. 



Archiv receptů

Epikure

Maso a drůbež