Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Spaghetti carbonara

Omáčka carbonara

Počet porcí: 2
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • 50 g pancetty nebo prorostlé slaniny
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 30 g sýra Pecorino Romano nebo parmezánu
  • 2 vajíčka
  • těstoviny dle vlastního výběru (špagety, tagliatelle nebo fettuccine)
  • čerstvě mletý černý pepř

Postup:

1. Nakrájíme slaninu na tenké plátky a osmahneme ji na pánvi s troškou olivového oleje. Až bude slanina křupavá, dáme ji na cedník odkapat.

2. Dáme vařit těstoviny a nastrouháme sýr. Nejvhodnější je Pecorino Romano nebo parmezán.

3. V míse ušleháme vaječné žloutky, do kterých přidáme nastrouhaný sýr. Do vaječné směsi poté přidáme uvařené těstoviny. Náš tip: Vhodné jsou tagliatelle nebo fettucine, omáčka k nim velmi dobře přilne.

4. Vše pečlivě zamícháme. Tímto způsobem nám zbývající teplo z těstovin výborně tepelně zpracuje vajíčka. Pak přidáme slaninu.

5. Těsně před podáváním pokrm dochutíme čerstvě mletým pepřem. Sůl na dochucení pokrmu nepotřebujeme, protože slanina je dostatečně slaná.


Věděli jste, že slovo "carbonara" zmanená "po uhlířsku" a černý pepř má připomínat uhelný prach?



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Těstoviny a další sortiment