Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Vepřová kotleta s máslovou kapustou

veprova_kotleta_s_maslovou_kapustou-400

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆
Čas přípravy: 45 minut

Maso:

 
  • 700 g růžičkové kapusty
  • 2 velké vepřové kotlety s kostí (à 400 g)
  • 1 hrst čerstvého tymiánu
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  •  sůl, pepř

Postup

1) Kapustu očistěte, zbavte zavadlých lístků a nakrouhejte na struhadle. Do kastrolu dejte dvě lžíce másla, kapustu a vydatně osolte. Podlijte trochou vody a poduste asi 8 minut do změknutí.

2) Kotlety osušte, vydatně osolte a opepřete z obou stran. Ve velké litinové pánvi rozehřejte olej. Přidejte kotlety a  z jedné strany opečte do zlatohněda.

3) Kotlety poté otočte. Přidejte dvě lžíce másla, stroužky česneku a tymián. Zpěněným máslem polévejte maso ze všech stran a opečte i z druhé strany dozlatova. Pánev poté přeneste do trouby rozehřáté na 140 °C a nechte pomalu dopéct.

 



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež