Postup:
1) ŽAMPIONY nakrájím na plátky a šalotky nasekám najemno.
2) Přendám vše do mísy společně s hořčičnými semínky a zaliju octem a vařící vodou. Nechám marinovat 2 hodiny.
3) Poté odliju většinu šťávy a přidám k žampionům hořčici, nasekané bylinky, olivový olej a ochutím solí a pepřem.
4) DÝNI očistím a nakrájím na kostičky. Ty opékám na rozpálené pánvi na oleji cca 5 minut.
5) Pak přidám cukr, nechám zkaramelizovat a poté dochutím solí.
6) HLÍVY nakrájím nebo natrhám na tenké plátky. V hrnci rozpálím olej a smažím do zlatava.
7) Vytáhnu pomocí děrované naběračky na kuchyňskou utěrku. Pořádně osolím.
8) Rozehřeji troubu na 120 °C.
9) VEPŘOVOU PANENKU obalím v olivovém oleji, osolím a opepřím ze všech stran. Na rozpálené pánvi opékám panenku spolu se snítky tymiánu 2 minuty z každé strany, nakonec přidám máslo a lžící přelévám přes maso.
10) Přendám do trouby a peču 10 minut.
11) Po upečení nechám maso chvíli odpočinout a poté ho nakrájím na jednotlivé porce.
TIP: Kdo chce, může STEAKY JEŠTĚ LEHCE ZAUDIT. Do velkého hrnce dám pár větviček suchého jehličí a pomocí pistole zapálím. Pak sfouknu, až se začne z jehličí pouze dýmit, na hrnec položím velké síto a položím na něj nakrájené steaky. Zakryji alobalem a nechám udit 1–2 minuty. Poté servíruji společně s žampiony, dýní a křupavou hlívou.