Postup:
Příprava masa:
1. Krkovici nakrájíme přes vlákno na plátky o síle cca 1,5 cm a maso necháme chvíli odpočinout (na cca 18 °C). Poté maso z obou stran lehce potřeme olejem a na suché rozehřáté pánvi opečeme na zlatou barvu, dokud z obou stran neodskočí.
2. Během opékání přidáme na silné plátky nakrájené houby portobelo, tymián, máslo a sůl. Osolené máslo zpěníme a houby krátce opečeme dozlatova.
3. Poté maso a houby přendáme na plato či do jiné nádoby a necháme 5 až 10 minut odpočinout při teplotě cca 60 °C. Z výpeku si poté připravíme silnou omáčku.
Příprava karotky:
1. Karotky opečeme v pánvi na oleji na barvu, zastříkneme je pomerančovým džusem, přidáme citronovou štávu, med, sůl a pepř a snítku tymiánu.
2. Poté přidáme ještě trochu pomerančového džusu, omáčku zredukujeme a mrkve vaříme na skus. Karamelizovanou mrkev zakončíme máslem.
3. Vařené mrkve vyjmeme a vzniklý sirup použijeme do omáčky.
Příprava omáčky:
1. Šalotku nakrájíme na nudličky, vložíme ji do výpeku z masa a hub a opražíme dosklovata.
2. Přidáme lžičku hořčice, hořčici orestujeme a poté zastříkneme bílým vínem a vývarem.
3. Poté přidáme telecí demi-glace a svařený sirup z mrkví a pomerančů a svaříme do šťávy. Zredukovanou šťávu přecedíme a zjemníme máslem.
Servírování:
1. Na nahřátý talíř přeložíme steak přelitý omáčkou. Přidáme svařenou mrkev a orestované houby a ozdobíme snítkou polníčku.