Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Zabijačkový guláš v chlebu

Zabijáčkový guláš v chlebu

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆
Čas přípravy: 3 hodiny

Maso:

 
  • 700 g vepřová krkovička
  • 400 g vepřový lalok
  • 300 g vepřová ledvinka
  • 200 g vepřový jazyk
  • 200 g vepřové srdce
  • 200 g vepřová játra
  • 150 g Horeca Select Sádlo škvařené
  • 300 g Horeca Select Cibule žlutá
  • 30 g Horeca Select Paprika mletá, sladká
  • 40 g Česnek český
  • 0,5 g Horeca Select Kmín celý
  • 0,5 g Horeca Select Pepř černý, mletý
  • 20 g Sůl kamenná


Zahuštění:

 
  • 100 g vepřový mozeček
  • 50 g mouka hladká


Servírování:

 
  • 2000 g chleba - malý bochníček 10 ks
  • 200 g listové saláty
  • 40 g cibule červená


 Cena za porci:
24,39 Kč

Postup

Příprava masa (cca 30 minut):

1. Maso a droby (vnitřnosti) omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na kostky 2 x 2 cm.

2. Ledvinky prokrojíme a odstraníme ledvinovou pánvičku s močovody. 

3. Poté je spaříme opakovaně ve 3 vodách. Játra odblaníme, stejně tak slezinu.

  

Příprava omáčky (cca 120 minut):

1. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na sádle do tmavé, zlatavé barvy. Poté přidáme kostky masa, drobů (kromě mozečku), orestujeme a zasypeme paprikou.

2. Opět vše restujeme do nahnědlé barvy. Vše zalijeme vodou, ochutíme solí, kořením a nastrouhaným česnekem. Za občasného míchání maso dusíme pod pokličkou doměkka.

3. Měkké maso vyjmeme, základ vyrestujeme na tuk, zaprašíme hladkou moukou a orestujeme ji do barvy základu. Následně zalijeme vodou, rozšleháme a provaříme asi 15 minut.

4. Ke konci varu přidáme odblaněný, na malé kostičky nakrájený mozeček a dále ještě provaříme asi 5 minut. Pak přidáme měkké maso a dle potřeby ještě dochutíme.

Servírování:

1. Malý, kulatý chléb zkrojíme na povrchu a lžící vydlabeme chlebovou střídku. Tu můžeme usušit a následně použít na zahušťování jiného guláše.

2. Před servírováním chleba rozpečeme a nalijeme do něj porci guláše, který doplníme snítkou petržele, listy salátu a plátky červené cibule.



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež