Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Burger s trhaným kachním masem, kysaným zelím a marinovanou červenou cibulí

burger-s-trhanym-kachnim-masem-400

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★☆☆☆☆
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • 1 000 trhaného kachního masa
  • 100 g škvařeného kachního sádla

Doplňky k burgeru:

 
  • 800 g pšeničné bulky (10 ks)
  • 150 g salátu Frisseé
  • 200 g kysaného zelí

Marinovaná cibule červená:

 
  • 300 g červené cibule
  • 200 g vinného octa, červeného
  • 100 g cukru krupice
  • 100 g červeného vína
  • 100 g vody
  • 1 g tymiánu
  • 2 g skořice

Postup:

Příprava Sous Vide kachního  trhaného masa (cca 5 minut):

1. Maso vyjmeme z balení a na pánvi na sádle zlehka opečeme (prohřejeme).

Pozn. Na přípravu trhaného masa můžeme použít i odpadlé kousky kachního masa z porcování kachny. Ohříváme  na kachním sádle.

Zkompletování burgeru:

1. Prokrojenou burgerovou bulku opečeme na grilu  na řezu dozlatova lehce namažeme sádlem. Na spodní díl přeložíme natrhaný salát frisée, na něj rozložíme kysané zelí.

2. Ohřáté, rozpečené trhané kachní maso poskládáme na zelí. Nakonec přeložíme marinovoanou cibulku a burger přiklopíme druhou částí bulky a upevníme špejlí.

Příprava cibule - nálev:

1. Svaříme cca 15 minut - ocet, víno, cukr, skořice, tymián, vodu. Poté přecedíme.

2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, vložíme do horkého nálevu a cca 5 minut pozvolna vaříme.

1. Cibuli i s nálevem přelijeme do gastronádoby a necháme vychladnout - shocker. Následně uchováme v chladničce. Po dvou dnech marinování je připravená k servírování. 



Archiv receptů

Epikure

Maso a drůbež