Postup:
1. Šalotky, žampiony a celer nasekáme najemno. Přidáme ořechy, hroznové víno a vše ochutíme solí a trochou pepře.
2. Bažanta omyjeme ve studené vodě, důkladně osušíme a břišní dutinu naplníme zeleninovou směsí.
3. Maso na povrchu osolíme, opepříme a poklademe bobkovými listy. Nakonec bažanta obalíme slaninou.
4. Zbylou nádivku vložíme do pekáče, položíme na ni bažanta a zlehka ho posypeme drceným hřebíčkem.
5. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 45–60 minut. V průběhu pečení podléváme maso šampaňským nebo sektem.
6. Po vyjmutí z trouby z bažanta sejmeme slaninu, maso naporcujeme a podáváme. Vhodnou přílohou jsou pečené rozmarýnové brambory.