Postup:
Příprava masa a šťávy:
1. Křepelky očistíme od zbytků peří, osolíme je i v dutině břišní, založíme křídla, tělo obalíme plátky slaniny a svážeme provázkem.
2. Vložíme je na pekáč vyložený nadrobno nakrájenou cibulí, přidáme celý pepř, polovinu sušeného ovoce, mírně podlijeme vodou a vložíme do trouby předehřáté na 170 °C.
3. Křepelky pečeme pod pokličkou, jakmile změknou, poklici odebereme a dopékáme je do zlatavé barvy.
4. Poté je vyjmeme z výpeku, necháme vychladnout a odstraníme provázek.
5. Výpek vyrestujeme na tuk, zmírníme teplotu, zaprášíme moukou a šťávu orestujeme do tmavě zlaté barvy. Poté ji zalijeme studeným vývarem, rozšleháme metlou a necháme provařit asi 15 minut.
6. Přecedíme přes cedník a dochutíme citronovou šťávou.
7. Na části másla orestujeme druhou polovinu sušeného ovoce, které použijeme jako vložku do šťávy.
8. Na závěr ji zjemníme zbývajícím vychlazeným máslem.
Příprava máslových noků:
1. Do kastrolu nalijeme mléko, ochutíme je solí a muškátovým květem, přidáme máslo a přivedeme k varu.
2. Do vroucího mléka rychle přisypáváme mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na stěny kastrolu.
3. Hladké těsto necháme vychladnout a poté do něj postupně vmícháme žloutky.
4. Z těsta lžícemi vytvarujeme noky, které vaříme na páře nebo ve vodě asi 5 minut.
5. Uvařené noky potřeme máslem a necháme zchladnout.