Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Srnčí na pomerančích

Srnienapomerancoch_940x400

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★★
Čas přípravy: 2 hodiny

Ingredience:

 
  • 600 g srnčího masa z kýty
  • 8 kuliček černého pepře
  • 8 kuliček nového koření
  • 6 kuliček jalovce
  • 1 bobkový list
  • 2 polévkové lžíce sádla
  • 60 g špeku
  • 2 velké cibule
  • 2 polévkové lžíce pomerančové
  • marmelády s kousky kůry
  • asi 1 litr kvalitního masového vývaru
  • sůl podle chuti

Postup:

1. Špek opečeme do zezlátnutí, přidáme k němu sádlo a cibuli.

2. Restujeme asi 8 minut a přidáme maso nakrájené na asi dvoucentimetrové plátky.

3. Opečeme zprudka z obou stran, lehce osolíme, přidáme koření a 1,5 dl vývaru.

4. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Podle potřeby podléváme.

5. Když je maso měkké, přidáme k němu pomerančovou marmeládu, podlijeme, necháme přejít varem a podle chuti dosolíme, případně zahustíme.

6. Podáváme s pečenými brambory, rýží nebo i hranolky.



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež