Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Pizza Margherita


Počet porcí: 10

Postup:

Příprava těsta:

1. Na dno kotlíku nasypeme sůl, na ni mouku (nejlépe italskou Farinu), vejce, rozdrobené droždí, olivový olej, špetku cukru a vlažnou vodu.

2. Manuálně nebo v kuchyňském robotu (na rychlost č. 1 s hákem) vypracujeme hladké těsto. Poté těsto vyjmeme, propracujeme ho rukama, rozdělíme na stejné díly a necháme vykynout.


Příprava TESTOVACÍ omáčky:

1. Česnek, řapíkatý celer, šalotku a mrkev si oloupeme. Česnek rozdrtíme nožem, šalotku překrojíme na poloviny, mrkev a řapíkatý celer překrojíme podélně.

2. V hrnci na oleji zpěníme česnek, přidáme šalotku, mrkev a řapíkatý celer. Vše zalijeme drcenými rajčaty. Ochutíme solí, pepřem a alespoň hodinu pozvolna vaříme.

3. Do hotové omáčky přidáme listy bazalky a necháme ji vychladnout. Z vychladlé omáčky poté vyjmeme vše kromě bazalky.


Dohotovení pizzy:

1. Porci těsta je třeba vytvarovat dokulata, do tvaru placičky. Následně můžeme těsto vyválet pomocí válečku nebo pizzu vytvarujeme prsty.

Postup: Nejdříve vymačkáme těsto na okraji a poté postupujeme do středu. Při tvarování neustále placičkou otáčíme a prsty těsto vytahujeme. Jakmile je placička větší, pracujeme dlaněmi obou rukou.

2. Vyválené těsto přeložíme do formy na pizzu (nebo na plech). Přidáme omáčku a rovnoměrně ji rozetřeme po celé ploše těsta. Sýr mozzarellu roztrháme na kusy a rozložíme na omáčku. Pečeme dozlatova při teplotě 180 - 200°C cca 8 - 9 minut.


Servírování:

1. Upečenou pizzu přeložíme na speciální talíř na pizzu a rádélkem nakrájíme na porce. Porce pak ozdobíme listy bazalky a pokapeme olivovým olejem.