Postup:
1. Zelí rozkrojíme na díly, odstraníme z nich košťál a poté je nakrouháme. Nakrouhané tenké proužky propláchneme studenou vodou.
2. Jablka (mohou být i neloupaná) a cibuli nasekáme nadrobno a přidáme k zelí. Vše zalijeme vinným octem a vínem.
3. Jablka se zelím ochutíme solí a cukrem a poté důkladně promícháme.
4. Vmícháme koření a směs necháme odpočinout alespoň dvě hodiny, ideálně přes noc. Následně slijeme všechnu tekutinu a dáme ji stranou.
5. Zelnou směs orestujeme na přepuštěném másle. Postupně přiléváme nazpět zcezenou tekutinu a dusíme přibližně 45 minut, dokud není zelí měkké. Dochutíme solí, pepřem a cukrem.
6. Zelí s jablky můžeme podle potřeby
zahustit jíškou nebo bramborovým škrobem.